Musíme se rozhodnout, co je nejlepší pro tým, říká Boullier

Musíme se rozhodnout, co je nejlepší pro tým, říká Boullier

Závodní ředitel McLarenu Eric Boullier trvá na tom, že průtahy v jednáních o jezdecké sestavě pro příští rok nejsou způsobeny nějakým problémem, ale zkrátka tím, že stáj chce učinit správné rozhodnutí z pohledu dlouhodobé budoucnosti.

McLaren je posledním týmem, který neuzavřel svou jezdeckou sestavu pro příští rok (za předpokladu, že Caterham a Marussia se v příští sezóně už neobjeví). Za téměř hotovou věc je přitom považován příchod Fernanda Alonsa, jehož týmovým kolegou bude někdo ze současné jezdecké dvojice Jenson Button, Kevin Magnussen.

„Není žádný problém, jen si necháváme čas na zvážení toho, co je pro McLaren dobré,” řekl Boullier v rozhovoru pro Sky Sport. „Bohužel vám nemohu dát žádné tipy, protože nevím. Zatím nebylo učiněno žádné rozhodnutí.”

„Vím, že je tu spousta fanoušků Jensona, Kevina, dalších jezdců a snad i nějací fanoušci McLarenu, je to ale jen o tom učinit správné rozhodnutí pro budoucnost, ne jen pro příští rok, ale i pro další léta.”

Pádné argumenty pro setrvání podle něj mají oba současní jezdci, prvořadá je však budoucnost samotného týmu.

„Naším úkolem je zajistit, aby McLaren znovu vyhrával a já bych byl šťastný, protože oba jezdci jsou úžasní. Jenson je samozřejmě mistrem světa a rádi bychom pokračovali s oběma, musíme se ale rozhodnout, co je nejlepší pro tým.”

Doporučujeme

Články odjinud