Musíme mít nějakého zkušeného jezdce, věří Haas

Musíme mít nějakého zkušeného jezdce, věří Haas

V hledáčku amerického týmu je v tuto chvíli deset pilotů.

Gene Haas si myslí, že získat do svého týmu pro první rok ve Formuli 1 zkušeného jezdce je povinnost. Seznam kandidátů se přitom začíná zužovat.

Spolupráce amerického týmu s Ferrari s sebou přináší řadu spekulací o tom, že by se v jeho sedačce mohli objevit rezervní jezdci stáje z Maranella Jean-Éric Vergne či Esteban Gutiérrez.

To jsou ovšem jen někteří z možných pilotů. Jak ale Haas již delší dobu opakuje, s rozhodnutím o jezdeckém složení svého týmu pro F1 nechce spěchat.

„Máme seznam 10 jezdců, které sledujeme,” řekl Haas pro Motorsport.com. „Budeme s nimi mluvit a uvidíme, co pro nás bude nejlepší. Rozhodně chceme mít jezdce, který v současné chvíli působí na startovním roštu, člověka se zkušenostmi.”

Spolupráce týmu Haas s Ferrari byla před časem podezřelá Mezinárodní automobilové federaci, která po GP Španělska udělala kontrolu v aerodynamickém tunelu Ferrari.

Haas se přitom domnívá, že právě spolupráce jeho týmu s italskou stájí by měla být příkladem i pro další týmy.

„Věřím, že vztah, který jsme si vybudovali s Ferrari, otevírá větším týmům novou cestu k nalezení hodnot menších týmů na startovním roštu.”

Doporučujeme

Články odjinud