Musíme být realisté, stupně vítězů jsou asi naše maximum, říká Alonso

Musíme být realisté, stupně vítězů jsou asi naše maximum, říká Alonso

Dokud se Ferrari nepodaří vylepšit aerodynamiku vozu, nemůže podle Fernanda Alonsa pomýšlet na vítězství v závodech.

"Problém je ten, že nejsme dost rychlí," přiznal španělský jezdec ve čtvrtek v Šanghaji. "Důvody známe, musíme pracovat na vylepšení vozu. Klíčem k úspěchu ve formuli 1 není nic tajemného, z hlediska výkonnosti je pořád nejdůležitější aerodynamika."

Ferrari má v současnosti problém se svým aerodynamickým tunelem, protože výsledky simulací neodpovídají reálnému chování vozu na trati. Alonsovi nezbývá, než čekat, až inženýři problém vyřeší.

"Víme, že je sezóna dlouhá, takže musíme získat co nejvíce bodů. Až pak budeme mít konkurenceschopné auto, budeme muset vyhrávat, ale v tuto chvíli musíme být realisté a upřímní sami k sobě. Naším hlavním cílem by asi mělo být pódium."

Největší potíže má Ferrari s kvalifikačním výkonem, v závodě dokáže bojovat blíž čelu startovního pole. Alonso proto doufá, že se v Šanghaji kvalifikuje lépe než v prvních dvou závodech. Co stojí za problémy vozu s výkonem na jedno rychlé kolo, nevysvětlil.

"V kvalifikaci se evidentně trápíme trochu víc než v závodě, má to různé důvody. Jedním z nich je možná teplota pneumatik, ale tomu nevěřím," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud