Murray Walker počítá Vettela mezi nejlepší piloty všech dob

Murray Walker počítá Vettela mezi nejlepší piloty všech dob

Komentátorská legenda si myslí, že pilot Red Bullu nedostává tolik uznání, kolik si zaslouží. Vettela v očích fanoušků nejvíce sráží fakt, že sedí v dominantním voze.

Otázka, který z pilotů, kteří závodili ve formuli 1, je tím nejlepším, je pochopitelně velice ošidná a málokdo na ni dokáže jednoznačně odpovědět. O něco jednodušší je to s vyjmenováním skupinky nejschopnějších závodníků - v takových výčtech často slýcháme jména jako Ayrton Senna, Michael Schumacher, Jim Clark či Juan Manuel Fangio. Známý komentátor Murray Walker (na fotografii vlevo vedle Stirlinga Mosse) ve svých devadesáti letech osobně zažil všechny éry formule 1, a mezi velikány tohoto sportu se nebojí zařadit i současný fenomén, kterým je Sebastian Vettel. 

Pilot Red Bullu má pochopitelně řadu příznivců, ale rozrůstá se i tábor fanoušků, kteří ho v oblibě vůbec nemají. Symbolem antivettelovské vlny se stalo nesouhlasné bučení při vyhlašování vítězů na několika velkých cenách. Murray Walker zastává názor, že takový přístup si Vettel nezaslouží.

"Je mi Vettela líto. Vzhledem k tomu, že sedí v nejlepším voze, nedostává tolik uznání, kolik by si zasloužil. Méně znalí lidé tvrdí, že v takovémto autě by stejných úspěchů dosáhl kdokoliv. Mark Webber to ale nedokázal, přestože je to velice dobrý závodník. Vettel patří k nejlepším jezdcům všech dob," prozradil Walker novinám Times of London. 

Walker je známý tím, že piloty kritizuje jen velmi vzácně a v každé situaci hledá na jezdcích spíše pozitiva - v minulosti například hájil Michaela Schumachera po incidentu v Adelaide 1994, ačkoliv je sám osobním přítelem Damona Hilla, jenž po zmiňované bouračce ztratil šance na titul. Svým přístupem Walker kontrastoval se svým někdejším kolegou Jamesem Huntem, který pro peprnější výrazy občas nechodil daleko. 

Doporučujeme

Články odjinud