Můj trest je výsledkem tajných jednání, tvrdí Briatore

Bývalý šéf týmu Renault se znovu opřel do FIA.

Do soudního slyšení, v rámci něhož se Flavio Briatore bude snažit o zrušení doživotního distancu od FIA, zbývají necelé dva týdny, ale v médiích probíhá mezi oběma stranami přestřelka.

Nejdříve na veřejnost unikla některá Briatoreho obvinění, která následně FIA odmítla. Bývalý šéf týmu Renault tvrdí, že se mu mstil Max Mosley za aktivity FOTA.

FIA v rámci své reakce uvedla, že pro trest hlasovala "drtivá většina" členů Světové rady, což Briatore odmítá. Dodává, že o jeho osudu bylo rozhodnuto již před samotným slyšením Světové rady.

"FIA zapomněla zmínit, že podle vyjádření jednoho z jejích viceprezidentů pro média bylo rozhodnutí Světové rady výsledkem tajných jednání ze dne, který předcházel fingovanému slyšení," uvedl Briatore ve svém prohlášení.

Tím měl Briatore na mysli Mohammeda ben Sulayema, který na konci září prohlásil: "Nejsme tu, abychom věšeli týmy, jednání jsme uskutečnili předtím a všichni jsou s výsledkem spokojení." Viceprezident FIA pro sport dále přiznal, že v rozhodování o osudu Renaultu hrály důležitou roli obchodní zájmy.

Doporučujeme

Články odjinud