Můj souboj s Leclercem je pro Ferrari pozitivní, myslí si Vettel

Můj souboj s Leclercem je pro Ferrari pozitivní, myslí si Vettel

Sebastian Vettel považuje vyrovnané souboje se svým týmovým kolegou Charlesem Leclercem v letošní sezóně formule 1 z pohledu týmu Ferrari za „pozitivní“, když díky tomu mohou lépe poznat limity vozu SF90.

Leclerc před letošní sezónou v Maranellu nahradil na pozici Vettelova týmového kolegy Kimiho Räikkönena a už v prvních závodech se ukázal být čtyřnásobnému mistrovi světa vyrovnaným soupeřem.

Ve čtyřech z prvních pěti závodů letošní sezóny muselo Ferrari sáhnout k týmové režii v reakci na těsné souboje obou jezdců na trati. Vettel i přesto považuje za pozitivní, že jsou jezdci Ferrari tak vyrovnaní.

„Myslím, že je to pozitivní. Tlačíme se navzájem. Nemyslím si, že jsem měl v minulosti snadné týmové kolegy. Nemyslím si, že je Kimi pomalý. Samozřejmě jsou jiní: především jsou to různé osobnosti, rozdílní jezdci, jiný styl,“ porovnává Vettel Räikkönena s Leclercem.

„Podle mě je zřejmé, že Charles je velmi talentovaný a velice rychlý. Myslím si proto, že pro tým je to dobrá situace, když má dva jezdce, kteří tlačí vůz na limitu, zkoumají hranice a snaží se nejprve určit a následně zjistit, jak je můžeme posunout,“ dodává Vettel.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud