Možnost deště v Singapuru vyvolává u jezdců obavy

Předpověď počasí pro závodní víkend v Singapuru není příznivá a formuli 1 možná čeká premiérová mokrá noční Grand Prix. Jezdci z toho radost nemají především kvůli předpokládané špatné viditelnosti.

"Jestli bude pršet, bude to hodně zajímavé. Ale doufám, že pršet nebude, jinak nastane velký zmatek," řekl Nico Rosberg s tím, že obavy určitě má.

"V dešti jsem v noci nikdy nezávodil," konstatoval Rubens Barrichello. " Nevím, co k tomu říct. Musíme si počkat a uvidíme."

Jezdci mají obavy především z bezpečnosti, protože vodní tříšť pod umělým osvětlením může představovat neprůhlednou bariéru. A v Singapuru jsou zdi velmi blízko trati. Další problém můžou představovat odrazy světla od mokrých povrchů.

"Jízdu na mokru pod umělým osvětlením jsme si ještě nevyzkoušeli, takže to bude zajímavé, pokud to nastane," řekl Sebastian Vettel.

Singapur se navíc nachází v regionu, kde jsou podobně jako například v Malajsii časté přívalové deště, které dokáží trať zaplavit několika centimetry vody, na což nestačí ani pneumatiky pro extrémní mokro.

Doporučujeme

Články odjinud