Možná to s formulí E ještě přehodnotí, myslí si Massa o Alonsovi

Možná to s formulí E ještě přehodnotí, myslí si Massa o Alonsovi

Fernando Alonso nedávno odmítl spekulace o tom, že by se v brzké době chystal do formule E. Jeho bývalý týmový kolega z Ferrari Felipe Massa o tom však tolik přesvědčený není. Brazilec, který si v Rijádu odbude svůj debut v šampionátu, si myslí, že by si to Alonso s formulí E mohl ještě rozmyslet.

Pilot McLarenu ve formuli 1 a jezdec Toyoty ve FIA WEC Fernando Alonso se nedávno nechal slyšet, že rok 2019 si ve vztahu ke svojí kariéře představuje jako volnější po velmi náročné sezóně 2018.

Alonso příští rok dokončí sezónu FIA WEC 2018/2019 (po listopadovém závodu v Šanghaji budou na jaře příštího roku zbývat závody na Sebringu, ve Spa a v Le Mans) a možná s Toyotou prodlouží smlouvu, což by mu přineslo další čtyři závody do kalendáře od září do prosince.

I přes počáteční spekulace a účast na testování se Alonso nevrhne naplno do IndyCar a svoje možné působení ve formuli E rovněž vyloučil.

Přilákají Alonsa dolary?

Podle Felipeho Massy by však mohl španělský pilot svůj postoj k formuli E přehodnotit. Italský deník Gazzetta dello Sport totiž přišel s informacemi, podle kterých by šéf formule E Alejandro Agag rád do série přilákal dvojnásobného mistra světa F1 na tučný vstupní bonus ve výši deseti milionů dolarů!

„Přemýšlel o IndyCar, formule E má však nyní větší šanci na to, aby ho získala,“ řekl Massa o Alonsovi pro španělský deník AS.

„Indy 500 je jedna věc, ale pro účast v celé sezóně se Fernando bude zajímat spíše o formuli E. Může to být až za rok, ale nedivil bych se, kdyby k tomu došlo i dříve.“

Felipe Massa bude v sezóně 2018/2019 šampionátu elektrických formulí hájit barvy stáje Venturi. Dočká se v brzké budoucnosti ve formuli E nového zápolení se starým rivalem?

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud