Možná jsem měl nechat Räikkönena předjet, přemítá Button

Možná jsem měl nechat Räikkönena předjet, přemítá Button

Jenson Button se domnívá, že by jeho pneumatiky možná vydržely v závodě v Singapuru déle, kdyby se nemusel tak dlouho bránit Kimimu Räikkönenovi.

Oba jezdci McLarenu byli v závěru z Grand Prix snadnými oběťmi předjížděcích manévrů soupeřů, protože jim odešly pneumatiky.

"Zariskovali jsme se strategií," vysvětloval Button. "Nevím, jak jsme si mohli myslet, že odjedeme 35 kol na jedné sadě pneumatik. Kimi to asi zvládl. Ale my jsme se opravdu trápili s trakcí. Získali jsme slušné body, sedmé místo není špatné. Ale posledních 10 kol bylo opravdu velmi bolestivých."

Možná to mohlo dopadnout ještě lépe. "Problém je, že jsem měl za sebou tak dlouho Kimiho, asi 20 kol. Prostě jsem ho nechtěl nechat předjet. Teď je snadné říct, že jsem to měl udělat, ale když závodíte, nenecháte nikoho předjet, hlavně ne Kimiho!"

"Když mě předjel, ujížděl s náskokem tří sekund na kolo a já si uvědomil, že je konec s bojem o pódium nebo něčím podobným. Sedmé místo není špatné a nemyslím, že by jakákoliv jiná strategie zajistila lepší výsledek. Dojeli jsme tam, kde bychom podle mě dojeli, kdybychom absolvovali další zastávku.""

Alonso a Räikkönen zvládli se stejnou strategií stupně vítězů, ale McLaren se jim technicky nemůže rovnat. "Zapůsobila tu na mě rychlost Lotusu," přiznal Button. "Když jezdil Grosjean, neustále zajížděl fialové (nejrychlejší) časy, Kimi samozřejmě také ukázal rychlost. Jak odjel tolik kol na jedné sadě pneumatik, když bojoval, aby mě předjel, to opravdu nevím."

Doporučujeme

Články odjinud