Motory Mercedesu, Ferrari a Renaultu jsou na tom podobně, věří FIA

Motory Mercedesu, Ferrari a Renaultu jsou na tom podobně, věří FIA

Pravidla zůstanou stabilní (v oblasti motoru), ale výkony jednotlivých motorů se neubudou příliš lišit. Taková byla dohoda. FIA výkonnost všech čtyř pohonných jednotek zkoumala v prvních třech závodech.

Cílem bylo, aby výkon pohonných jednotek byl pod 0,3 s pro simulované kolo v Barceloně. Na jednání Strategické skupiny FIA týmy informovala, že motory Mercedesu, Ferrari a Renaultu dnes jsou skutečně pod 0,3 s na kolo. Médiím to dnes v Soči potvrdil i Charlie Whiting.

Whiting uvedl, že FIA získala data a má inženýry pro simulace v Ženevě. O otázku motorů se u federace také stará Fabrice Lom.

Red Bull nesouhlasí

Red Bull si ale myslí, že Renault ztrácí více než 3 desetiny.  „Všichni podepsali a souhlasili s touto metodikou,“ říká Whiting. „Čtyři výrobci seděli dlouhé hodiny, aby vypracovali komplexní metodu.“

Podle všeho se dohoda týkala pouze tří výrobců, takže i když Honda ztrácí nepochybně více než 3 desetiny, neotevírá se tím možnost, jak ji pomoci. 

„Nešlo o pomoc někomu. Šlo především o posouzení zrušení žetonového systému a podobných věcí, které měly vést ke konvergenci.“

FIA bude výkon pohonných jednotek i nadále sledovat. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud