Motorsport na víkend: Kubicu čeká druhý podnik ELMS, Magnussen chce překonat smůlu v USA | Foto: WRT

Foto: WRT

Motorsport na víkend: Kubicu čeká druhý podnik ELMS, Magnussen chce překonat smůlu v USA

Víkend bez formule 1, ale rozhodně nikoliv bez bohaté motoristické nabídky! Na rakouském Red Bull Ringu pokračuje sezona Evropské Le Mans Series a na okruhu Mid-Ohio je v USA v plánu třetí letošní podnik IMSA WeatherTech SportsCar Championship. V akci budou Robert Kubica či Kevin Magnussen a v České republice můžeme vše sledovat legální cestou živě.

Robert Kubica letos debutuje v Evropské Le Mans Series a první závod v Barceloně mu vyšel na výbornou. Do prototypu Oreca 07 Gibson #41 belgické stáje WRT usedl jako poslední a dovezl ho do cíle na prvním místě.

Triumf oslavil se svými parťáky Louisem Delétrazem a Číňanem Jie I-fejem, se kterými nyní chce na španělský úspěch navázat na rakouském Red Bull Ringu.

Boj o upevnění vedoucí pozice v šampionátu odstartuje v sobotu kvalifikací, čtyřhodinový závod je na programu v neděli.

Kvalifikaci i závod můžete sledovat živě prostřednictvím oficiálních stremů níže, kde naleznete i odkazy na startovní listinu a live timing.

Kvalifikace ELMS, Red Bull Ring, v sobotu od 14:45

Závod ELMS 4 hours of Red Bull Ring, v neděli od 10:40

Startovní listina

Livetiming

Na sobotní večer nabízejí ideální program závody IndyCar na Grand Prix verzi okruhu v Indianapolis, kde bude Romain Grosjean poprvé v kariéře v americkém šampionátu startovat z pole position. Jak sledovat IndyCar živě v České republice popisujeme zde.

Magnussen chce překonat smůlu

Třetí závod sezony zámořského seriálu sportovních vozů IMSA WeatherTech SportsCar Championship čeká Kevina Magnussena na okruhu Mid-Ohio.

Po dvou vytrvalostních bitvách v Daytoně a na Sebringu je tentokrát na programu sprintový závod na 2 hodiny a 40 minut pro kategorie DPi, LMP 3 a GTD (GT3).

Dánský pilot skončil s týmem Chipa Ganassiho ve dvou úvodních podnicích na pátém místě, v Daytoně i na Sebringu přitom Magnussen s parťáky Scottem Dixonem a Rengerem van der Zandem bojoval o vítězství, jenomže pokaždé chybělo trochu štěstí.

Nyní už se bude střídat pouze s van der Zandem. Nedělní závod odstartuje ve 20:40 a cílem pro bílý Cadillac stáje Chip Ganassi Racing je pódium. Minimálně.

Živý stream můžete sledovat zde.

Startovní listina

Doporučujeme

Články odjinud