Motor Mercedesu je hlasitější o 4 decibely

Motor Mercedesu je hlasitější o 4 decibely

Mercedes podle všeho opět zlepšil výkon svého motoru. Nová pravidla v oblasti výfuků také trochu zlepšila hlasitost.

Šéf motorářů Mercedesu Andy Cowell byl po včerejšku spokojen. Čtyři vozy s motory Mercedes ujely celkem 343 kol a 1597 km. Cowell pro Auto Motor und Sport zmiňuje Manor, který co by nový zákazník neměl žádný problém.

U Mercedesu se domnívají, že kilometry na trati nic nenahradí. Proto mají docela smělý plán. Během testů chtějí odjet stejnou vzdálenost jako v loňském roce, ale během 2/3 času. Letos totiž máme jen dva čtyřdenní testy – vloni to byly tři čtyřdenní testy.

Mercedes opět vylepšil svou pohonnou jednotku. Cowell mluví o výkonu něco přes 900 koní, Mario Ilien, který spolupracuje s Renaultem, odhaduje výkon Mercedesu na 930 koní.

K zlepšení výkonosti přispívají také dodavatelé paliva. Shell se nedávno pochlubil, že díky jeho práci zrychlilo Ferrari o půl sekundy, což ale právě Mercedes trochu zpochybnil. Jeho dodavatel – Petronas vloni vyzkoušel 37 různých druhů olejů a 65 druhů benzínu.

Nová pravidla v oblasti výfuků měla zlepšit hlasitost současných hybridů. Podle Cowella hlasitost stoupla ze 124 na 128 decibelů. Podle Cowella navíc mají nápadady, jak hlasitost ještě vylepšit.   

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud