Motor Ferrari nebyl jediným problémem, říkají u Sauberu

Motor Ferrari nebyl jediným problémem, říkají u Sauberu

Stáj z Hinwilu letos poprvé za 22 sezón, co působí ve formuli 1, nezískala ani jeden bod.

Šéfka týmu Monisha Kaltenbornová připouští, že Sauber nemůže za nepovedenou sezónu vinit jen pohonné jednotky Ferrari.

A i když ty nesly největší podíl na neúspěchu týmu, Kaltenbornová připouští, že vinu na tom mělo i špatné šasi vozu.

„Po sezóně, jakou jsme měli, o tom musíme mluvit otevřeně a jednoduše: nikdy jsme nečekali, že by to mohlo takhle skončit,” řekla pro Autosport Kaltenbornová.

„Celkový balík nebyl dost dobrý, musíme se z toho poučit a jít dál. Je tu spousta faktorů, která k tomu vedla. Co se šasi týče, udělali jsme už i lepší vozy.”

„Auto není tak špatné, jak to vypadá, dřív jsme ale rozhodně odvedli lepší práci a přesně k tomu se nyní potřebujeme vrátit. Máme k dispozici všechny prostředky, potřebujeme ale finance, pracujeme na tom. Když uděláte chybu u motorů, neskončí to dobře.”

Kaltenbornová nepochybuje o tom, že Ferrari pro příští rok svůj motor vylepší. Ovšem i přesto, že se očekává přiblížení pohonných jednotek Ferrari k těm od Mercedesu, Kaltenbornová připouští, že by Mercedes mohl i nadále dominovat.

„Rozhodně, pohonné jednotky letos dominovaly a jsem přesvědčena, že náš dodavatel motorů udělá krok vpřed,” řekla. Jedním dechem však dodala: „Nemohou ale dělat zázraky, zřejmě i nadále uvidíme dominanci jednoho dodavatele motorů, jsem ale přesvědčena, že ztráta bude menší.”

Doporučujeme

Články odjinud