Mosley se do čela FIA vrátit nechce, podporuje Todta

Mosley se do čela FIA vrátit nechce, podporuje Todta

Bývalý prezident FIA Max Mosley potvrdil, že se spekulace o jeho návratu do vedení FIA nezakládají na pravdě. Jeana Todta prosadil jako svého nástupníka a stojí za ním.

I když mezi Todtem a Mosleym nevznikla válka, Bernie Ecclestone pro BBC Radio 5 Live uvedl, že by návrat Mosleyho do FIA uvítal. "Myslím, že můj čas ve formuli 1 skončil a dělám už něco jiného," reagoval Mosley. "Samozřejmě ji sleduji se zájmem, ale není dobré dělat kroky zpět."

Mosley připomněl, že do čela federace prosadil Todta on sám, protože věřil, že je pro tuto práci tím vhodným člověkem. A na tom se nic nezměnilo. "Chci, aby uspěl, protože jsem zodpovědný za to, že tam teď je," řekl. "Takže poslední, co bych chtěl, je zasahovat do jeho práce. Musí dostat šanci dělat tu práci podle sebe, což bude jinak, než jsem to vedl já, a v mnoha ohledech bude asi lepší."

Spekulace, podle nichž měl Mosley usilovat na nadcházející valné hromadě FIA o sesazení Todta, jsou podle bývalého prezidenta zcela nepravdivé. Jednak se vrátit do čela federace nechce, protože skončit chtěl už v roce 2004, navíc Todt má jeho dlouhodobou důvěru.

"Plán byl takový, že to po mně převezme v roce 2005, ale nakonec nemohl, protože dostal práci ve vedení Ferrari. Takže jsem zůstal déle, než jsem chtěl, a byl jsem připraven na odchod," dodal Mosley.

Ecclestone přesto věří, že by Mosley byl v čele FIA znovu užitečný, Todt by podle něj mohl řídit pouze sport a Mosley celou federaci, po vzoru dřívějšího rozdělení FISA - FIA.

Doporučujeme

Články odjinud