Mortara o nehodě v Rijádu: Čekal jsem strašnou bolest | Foto: Facebook Edoarda Mortary

Foto: Facebook Edoarda Mortary

Mortara o nehodě v Rijádu: Čekal jsem strašnou bolest

Elektrický seriál formule E pokračuje o víkendu dvěma závody v Římě. Naštěstí u toho bude i Edoardo Mortara.

Rodák z Ženevy se na konci února v Rijádu zúčastnil pouze prvního závodu. Do druhého Mortara nemohl zasáhnout po hrozivé havárii ve volném tréninku.

Kvůli softwarové chybě vrazilo Mortarovo Venturi do bariéry v rychlosti 144 kilometrů v hodině. Závodník byl vystaven přetížení 40G.

„Byl to vážně, vážně děsivé. V takové chvíli rychle pochopíte, že to bude hodně bolet,“ rozpovídal se Mortara o svém děsivém zážitku pro webový magazín The Race.

„Čekal jsem, že to bude strašlivě bolestivé.“

Mortarův vůz se zavrtal do TecPro bariéry, kterou posunul o několik metrů.

„Pokusil jsem se trochu pohnout nohou, protože jsem čekal, že mám zlomené obratle nebo jiná vážná zranění. Nemohl jsem dýchat.“

Po nárazu se čtyřiatřicetiletý pilot pokusil vypnout systémy vozu, kvůli silným bolestem toho ale nebyl schopen.

„Nemohl jsem ani zvednout ruce. Bolest byla strašná a stále jsem byl při vědomí.“

„Zůstával jsem sedět tak klidně, jak jen to šlo. Slyšel jsem mnoho příběhů o tom, jak sebemenší pohyb způsobil to nejhorší.“

Po incidentu byl Edoardo Mortara vyšetřen v nemocnici v Rijádu. Lékaři jako zázrakem odhalili jen pohmožděné svaly a několik natažených vazů.

Pilot monacké stáje Venturi se tento víkend vrátí zpět do kokpitu, sobotní závod formule E vysílá Eurosport 2 od 15:30. Na stejné trati se pojede i v neděli, přímý přenos na Eurosportu 1 startuje ve 12:30.

Doporučujeme

Články odjinud