Monza pracuje s možností, že přijde o GP Itálie

Monza pracuje s možností, že přijde o GP Itálie

Okruh v Monze má smlouvu ještě pro letošní a příští rok. Bernie Ecclestone se vloni v červenci nechal slyšet, že s okruhem nedaleko Milána už novou smlouvu nepodepíše. Později svá slova korigoval.

Jako vždy, také v případě Monzy jde o peníze. Ecclestone jich chce více. Na druhou stranu jsou zde legislativní problémy, které zřejmě místní samosprávě neumožní investice do okruhu osvobodit od daní.

Nový ředitel okruhu Francesco Ferri už začíná připravovat plán B pro případ, že by jednání s Ecclestonem selhala. „Rok 2017 přijde bez ohledu na Bernieho Ecclestona,“ řekl Ferri pro Corriere della Sera. „Pokud se nám nepodaří prodloužit smlouvu, která vyprší příští rok, připravili jsme plán B pro záchranu okruhu se spoustou závodů a doplňkových aktivit.“

Hlavním cílem je podle Ferriho záchrana okruhu. 

Ecclestone o Monze v létě 2014

  • „Nemyslím, že podepíšeme další smlouvu, ta stará byla z obchodního hlediska katastrofou. Po roce 2016 bye bye.“ (Gazzeta dello Sport).
  •  „Organizátoři vědí, co mají dělat, a já jsem připraven podepsat, pokud bude smlouva s podmínkami, které jsou stejné jako u všech ostatních závodů v Evropě.“ (Sky Italia).

 

Doporučujeme

Články odjinud