Montreal nakonec nebude hostit finále Formule E

Montreal nakonec nebude hostit finále Formule E

Stejně jako v sezóně 2016/2017 měl i v roce 2018 hostit kanadský Montreal dva finálové závody Formule E. Vše je ale nakonec jinak.

Sezóna Formule E 2017/2018 měla vyvrcholit dvěma závody v ulicích kanadského Montrealu o poslední červencovém víkendu. Situace se ale o sto osmdesát stupňů otočila.

V kanadské metropoli byla novou starostkou zvolena Valerie Plante, která chtěla původně dostat závody série elektrických monopostů mimo samotné centrum města. Nakonec se ale čelní představitelé Montrealu v čele se starostkou rozhodli úplně odřeknout pořádání závěrečného závodního víkendu v sezóně.

„Jsme velmi překvapeni a zklamáni tímto nečekaným rozhodnutím starostky. Nová starostka nepokračuje tam, kde skončil její předchůdce,“ řekl pro Autosport mluvčí celého šampionátu.

Promotérem závodů v Montrealu je nezisková organizace, která byla pro účely Formule E založena místními politiky. Ta nyní dluží pořadatelům šampionátu 6.2 milionu kanadských dolarů za nezaplacené účty a poplatky.

Jedním z důvodů odřeknutí pořadatelství městem Montreal byl fakt, že jedním z největších sponzorů montrealské „eprix“ byla státní společnost Hydro-Quebec a další partneři, kteří nepocházeli ze soukromého sektoru. Takovýto způsob finanční podpory nová starostka odmítá.

Pokud vedení Formule E nenajde žádnou jinou alternativu, tak aktuální sezóna tohoto šampionátu skončí již o čtrnáct dní dříve v New Yorku.

Foto: Formule E

Doporučujeme

Články odjinud