Montreal je poslední trať, na které Red Bull ještě nevyhrál

Montreal je poslední trať, na které Red Bull ještě nevyhrál

Úřadující mistři světa jedou do Kanady se zvlášť velkým odhodláním zvítězit, protože okruh Gillesa Villeneuva jim doposud jako jediný odolal.

Na všech tratích kalendáře, na kterých se už jel závod formule 1, Red Bull dokázal zvítězit, s výjimkou Kanady. "Milujeme Montreal. I když okruh není nejvíc vzrušující ze všech, produkuje vzrušující závody," řekl šéf rakouské stáje Christian Horner pro La Presse.

"Mimochodem je to jediný závod, který Red Bull ještě nevyhrál, i když jsme loni byli blízko. Letos chceme v Montrealu vyhrát. Loni nám v Kanadě uteklo vítězství o kolo po čtyřech nebo pěti hodinách závodu, takže by bylo skvělé to letos napravit."

Před rokem držel vedení na konci závodu Sebastian Vettel, ale dopustil se menší chyby a nechal se na poslední chvíli předjet Jensonem Buttonem. I když by Red Bull loňské zaváhání rád odčinil, Horner si netroufá předpovídat, jak na tom jeho tým v Kanadě bude.

"V Montrealu je klíčový výkon motoru," vysvětloval. "Je to úplně jiný okruh než Monako a vždy jsou tam vzrušující závody. Budeme tam útočit. Kdo ví, jestli budeme konkurenceschopní."

Doporučujeme

Články odjinud