Montreal chce pořádat velkou cenu po dalších deset let

Montreal chce pořádat velkou cenu po dalších deset let

Současná smlouva Kanadě vyprší příští rok. Cílem vyjednávání příštích týdnů je, aby se formule 1 na Řeku svatého Vavřince vracela minimálně do roku 2025.

Taková dlouhodobá smlouva by pořadatelům závodu uvolnila ruce v plánování na vylepšování zázemí okruhu. Svůj vliv má podle všeho i plánovaný vstup formule 1 na burzu. 

"V současnosti diskutujeme o prodloužení smlouvy na roku 2014 až 2025, čili na deset dalších let. Byla by to nejdelší smlouva, kterou jsme kdy uzavřeli - naše maximum bylo doposud pět let s opcí. 

Nicméně prakticky všechny nové smlouvy jsou uzavírány na deset let. Umožňuje nám to uvažovat v dlouhodobém horizontu, o úpravách okruhu, investicích a tak dále. 

Existuje několik důvodů, proč nyní převažují dlouhodobé smlouvy. Řekl bych, že jedním z nich je, že si chtějí pojistit dobré velké ceny. Montreal k takovým nepochybně patří. Přesvědčit jsme se o tom mohli ostatně týden zpátky, svědčily o tom plné tribuny i hlasy jezdců.

F1 má projekt o vstupu na akciový trh. V takové situaci mají desetileté kontrakty svou cenu," řekl promotér Velké ceny Kanady Francois Dumontier.

Doporučujeme

Články odjinud