Montezemolo: Výsledky ve formuli 1 s prodejem vozů vůbec nesouvisí

Montezemolo: Výsledky ve formuli 1 s prodejem vozů vůbec nesouvisí

Luca di Montezemolo je ještě stále prezidentem Ferrari, ale po 23 letech v čele maranellské automobilky odchází a nahradí ho šéf FIATu Sergio Marchionne.

Ferrari se určitě nedají vytknout špatné prodejní nebo hospodářské výsledky. Zisk i obrat Ferrari každým rokem překonávají rekordy. 

Montezemolo odmítá, že by se výsledky ve formuli 1 v budoucnu nějakým způsobem odrazily na ekonomických výsledcích Ferrari.

V rozhovoru pro RAI 1 říká, že obě věci spolu nesouvisí. „Často slyším lidi říkat: ‘Pokud vyhrajete, budete prodávat více, když prohrajete, budete prodávat méně.’ Má odpověď je, že to tak není. Největší růst zaznamenalo Ferrari v posledních 60 letech ve Spojených státech – v zemi, kde je formule 1 téměř neznámá,“ vysvětluje Montezemolo.

„To můžeme říct, že německý jezdec zvýší prodej v Německu. Měli jsme úžasná vítězství se Schumacherem, ale prodej aut se tam nezvedl,“ pokračuje Montezemolo.

Andrea Agnelli, prezident fotbalového klubu Juventus a člen rodiny Agnelli řekl, že Montezemolo měl zdrcující vliv na Ferrari a to včetně neuvěřitelných úspěchů maranellské značky, ale současně s tím dodal, že odpovědnost za to, že Ferrari získalo titul naposledy v roce 2007, nesou všichni. Proces obnovy by se měl podle Agnelliho dělat s novými lidmi.

Doporučujeme

Články odjinud