Montezemolo věří, že se Ferrari v Barceloně vrátí do boje o šampionát

Montezemolo věří, že se Ferrari v Barceloně vrátí do boje o šampionát

Ferrari chce udělat v příštím závodě významný krok vpřed na poli výkonnosti a zachránit šanci na boj o letošní tituly.

Ferrari chtělo jako vždy nastoupit s konkurenceschopným vozem už do první Grand Prix, ale opět se mu to nepodařilo. "Byl jsem zklamaný tím, jak jsme začali sezónu, neočekával jsem to," přiznal prezident Ferrari Luca di Montezemolo v rozhovoru pro Rai Sport.

"Od našich techniků a podle dat jsem získal dojem, že to bude jinak. Nicméně po čtyřech závodech jsou tu čtyři různí vítězové a my jsme vyhráli jeden z těch závodů."

Ferrari v šampionátu sice ztratilo, ale ne tolik, kolik vzhledem k rychlosti svého vozu mohlo. Z boje o titul proto není venku a hodlá se v něm udržet. Významného zlepšení musí dosáhnout už ve Španělsku.

"Jsme v boji a potřebujeme udělat krok vpřed, abychom měli konkurenceschopné auto, které se neřídí tak obtížně a které dodává jezdcům sebedůvěru," pokračoval Montezemolo. "Právě jsem strávil dlouhou chvíli s našimi techniky, věří si, ale uvidíme, co udělali ostatní."

"Já chci ve Španělsku konkurenceschopnější auto, pak do toho budeme moci v této sezóně jít. O to jsem žádal, protože na období po Španělsku máme připravený dobrý vývojový program."

Zlepšovat F2012 musí Ferrari hlavně v oblasti aerodynamiky, která je v posledních letech tradiční slabinou maranellských vozů. Z tohoto důvodu nabírá nové zaměstnance právě do oddělení aerodynamiky.

"Formule 1 se neustále mění, a proto jsem svým lidem řekl, že jsme v posledních dvou letech byli v Maranellu moc izolovaní, potřebujeme čerstvý vzduch zvenčí," uznal Montezemolo. "Jsme automobilka, pro nás jsou klíčové mechanika, motor, převodovka, šasi a zavěšení."

"Kvůli současným pravidlům teď o vítězství nebo prohře rozhoduje aerodynamika, což je špatně, ale znamená to, že potřebujeme větší kapacity a zkušenosti v aerodynamice. Získáváme je a já očekávám, že bude Ferrari ve Španělsku lepší a že se bude dál v sezóně zlepšovat, protože já chci vítězit."

Doporučujeme

Články odjinud