Montezemolo věří, že Massa ještě letos překvapí

Montezemolo věří, že Massa ještě letos překvapí

Lucas di Montezemolo věří, že Felipe Massa po nevydařených výkonech bude chtít překvapit. Fernanda Alonsa prezident Ferrari chválí za konzistentní výsledky v boji o titul.

Přestože se Felipemu Massovi v poslední době nedaří, prezident Ferrari Luca di Montezomolo za ním i nadále stojí. Brazilcovi dnes nevyšla Velká cena Japonska. Nejdřív ráno nepostoupil do třetí části kvalifikace, v závodě pak dojel jen do první zatáčky, kde sestřelil Vitantonia Liuzziho.

"Je mi Felipeho líto. Tento víkend pro něho nebyl šťastný. Jsem si jistý, že v posledních třech závodech sezony překvapí," věří Montezemolo. "Po tak špatném dni určitě bude chtít reagovat. Uděláme pro něho všechno, aby vyhrál."

Montezemola potěšilo alespoň třetí místo Fernanda Alonsa, který je i nadále ve hře o titul mistra světa. "V posledních šesti závodech třikrát vyhrál, jednou byl druhý a jednou třetí. Získal víc bodů než kdokoliv jiný. Musíme takhle pokračovat dál," dodal prezident maranellské automobilky.

Je otázkou, jak by se Ferrari zachovalo, pokud by se opakovala podobná situace jako při červencové Velké ceně Německa. Tehdy vedl Massa, ale po hlášení týmového rádia uvolnil cestu za vítězstvím Alonsovi. Španěl je ve hře o titul. Skutečně by Ferrari udělalo vše, aby vyhrál Brazilec?

Doporučujeme

Články odjinud