Montezemolo: V žádném případě se nevzdáváme

Montezemolo: V žádném případě se nevzdáváme

I přes nepříznivou situaci v obou šampionátech nebude Ferrari podle slov svého prezidenta upouštět od vývoje letošního vozu a nadále se bude snažit stáhnout ztrátu na vedoucí Red Bull.

Navzdory předsezonním prognózám se situace pro maranellský tým nevyvíjí tak, jak by si Italové přáli. Fernando Alonso zaostává za Sebastianem Vettelem po osmi odjetých závodech o propastných 99 bodů. Co je možná ještě horší, ztráta Ferrari na Red Bull v Poháru konstruktérů čítá 166 bodů.

Prezident italského týmu Luca di Montezemolo však odmítá spekulace, podle kterých by se měl jeho tým začít soustředit na příští rok.

“Uvědomujeme si, že situace je velice vážná. Nechci slyšet žádné řeči o tom, že bychom snad měli letošní sezonu odepsat. Ve vývoji 150° Italia budeme pokračovat i nadále. Koneckonců jsme Ferrari a naši fanoušci od nás očekávají vítězství v každém závodě,“ řekl Montezemolo. “V takovéto pozici jsme se ocitli v minulosti již několikrát. A také mnohokrát jsme si dokázali, že agresivním vývojem jsme schopni otočit situaci v šampionátu v náš prospěch. Jsem přesvědčen, že výsledky naší práce uvidíme brzy.“

Potvrdil také, že inženýři v Maranellu současně pracují na voze pro příští rok: “Práce na novém autě jsou v plném proudu. Máme schopný tým lidí, kteří vědí, co dělat. Plně jim důvěřuji.“

Co se týče často zmiňovaných pneumatik Pirelli, je Montezemolo toho názoru, že italská firma dělá svoji práci velmi dobře a je rád, že díky nim nabízí letos Formule 1 tak napínavé závody. “Myslím si, že odvádějí maximum. Dodávají přesně takové pneumatiky, jaké jsme po nich žádali. Jejich záměrně nízká životnost a vysoká míra opotřebení dělá závody nepředvídatelnými, což je pro sport jako takový velmi přínosné,“ uzavřel prezident Ferrari.    

Doporučujeme

Články odjinud