Montezemolo souhlasí s Alonsem, hlavním problémem Ferrari byla rychlost

Montezemolo souhlasí s Alonsem, hlavním problémem Ferrari byla rychlost

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo žádá po svém týmu analýzu příčin letošního nedostatku konkurenceschopnosti monopostu F2012.

Šéf Scuderie Stefano Domenicali v Interlagosu neustále připomínal, že Alonso nemohl dokončit závody ve Spa a Suzuce, což ho určitě stálo víc než čtyři body, které mu scházely na titul.

Sám Alonso na druhé straně poukázal na nedostatečnou rychlost, která podle něj byla letošním největším problémem Ferrari. Oporu našel u Montezemola. "Má pravdu, že potřebujeme rychlejší auto," řekl.

Ferrari chce stejně jako každý tým mít vítězné auto od začátku sezóny a tento cíl každý rok deklaruje. Opakovaně se mu to ale nedaří. "To, co se stalo letos, má kořeny v tom, co se stalo loni. Budu žádat detailní analýzu, zlepšení organizace a pracovních postupů, protože příští rok chceme mít vítězné auto od prvního závodu, což se nám v posledních dvou letech nepodařilo," uvedl prezident Ferrari.

Navzdory neúspěchu v šampionátu ale Montezomolo nemá jen negativní pocity. "Nevyhrát titul je určitě důvodem pro velký smutek a lítost, protože vyhrávat chceme pořád a byli jsme blízko. Jsem hrdý na práci, kterou odvedl tým, postavil nejspolehlivější auto, nikdy nezvolil špatnou strategii a nedělal chyby při zastávkách v boxech."

"Až do konce tým plnil své povinnosti. I když jsme tým, který v posledních pěti závodech získal nejvíc bodů, i když jsem byl potěšen tím, že jsem včera (v neděli) viděl oba naše jezdce na pódiu, scházelo nám auto dost rychlé na to, aby nás dostalo do čela startovního pole, a to byl ten hlavní problém, který jsme měli celou sezónu."

Doporučujeme

Články odjinud