Montezemolo si stojí za svým napomenutím Alonsa

Montezemolo si stojí za svým napomenutím Alonsa

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo nelituje, že veřejně klepnul přes prsty Fernanda Alonsa za nespokojená vyjádření o rychlosti vozu.

Alonsova touha po lepším monopostu se setkala s relativně ostrou reakcí Montezemola, maranellský prezident veřejným pokáráním španělského pilota překvapil. Ale trvá na něm.

"Fernando je skvělý jezdec a já ho chápu, je tak trochu jako já, chce vyhrávat," vysvětloval Montezemolo listu Corriere della Serra. "Musí si jen uvědomit, že vyhráváme a prohráváme společně. Ferrari mu musí dát auto schopné startovat z prvních dvou řad."

"Fernando tomu dal v posledních letech hodně a já opakuji, jeho zklamání, které přišlo hlavně po Silverstonu, kde jsme všichni čekali, že budeme konkurenceschopnější, je pochopitelné."

"Ale nemám rád jisté postoje, některá slova, některé výlevy. A tak jsem to řekl. Všem jsem připomněl, včetně jezdců, že Ferrari je nade vše, prioritou je tým. Byl jsem spíš jako otec rodiny, který upozornil na nutnost dodržovat jistá rodinná pravidla. Chci podtrhnout koncept rodinných hodnot."

Prezident Ferrari naznačil, že aby se tým posunul vpřed, může být nutné provést další organizační změny, včetně proupuštění těch, kteří nenaplňují očekávání. Je to úkolem šéfa stáje Stefana Domenicaliho.

"Jednu věc mu často připomínám, musí dostat maximum z každého jedince ve své organizaci, nikdy nebýt spokojený, a pokud to bude nutné, udělat některá drastická a bolestivá rozhodnutí," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud