Montezemolo se s Marchionnem přes média hádat nechce

Montezemolo se s Marchionnem přes média hádat nechce

Ve Ferrari proběhla revoluce. Nejen, že odešla řada lidí, ale došlo ke změně ve vedení. Luca di Montezemolo po více než 20 letech skončil a na jeho místo nastoupil šéf FCA Sergio Marchionne.

Marchionne má na současná pravidla formule 1 podobné názory jako Montezemolo. Není ale veřejným tajemstvím, že mezi oběma Italy nebylo a není vše v pořádku. Jedním z důvodů, proč se pohádali, může být budoucnost Ferrari. Automobilka se má rozdělit mezi současné akcionáře FIATu a zamířit také na burzu. Před pár dny navíc Marchionne prohlásil, že Ferrari udělalo v oblasti sportu řadu chyb. 

„Nechtěl jsem přilévat olej do ohně tomuto argumentu a to kvůli velké lásce, kterou k Ferrari cítím, kvůli respektu k lidem, kteří tam pracují a pracovali, vyhrávali na trhu i na okruzích,“ reagoval Montezemolo pro ANSA.

„V posledních týdnech jsem slyšel opakovaná, bezdůvodná a někdy i nepodložená obvinění. Nechci se uchýlit k podobným provokacím. Sportovní úspěchy, větší, než jakých dosáhl jakýkoliv jiný tým, síla, prestiž, kterou si značka vybodovala ve světě, finanční výsledky, které byly zásadní pro celou skupinu FCA a skutečnost, že letošní rok byl nejlepší v historii společnosti, mluví samy za sebe. Věřím, že Vánoce přinesou zklidnění a lepší úsudek.“  

Doporučujeme

Články odjinud