Montezemolo i nadále důvěřuje Alonsovi a podporuje ho

Montezemolo i nadále důvěřuje Alonsovi a podporuje ho

Tým Ferrari prohlásil, že v jeho řadách nenastaly žádné spory. Vládne jednota a společná touha zrychlit vůz, aby mohl bojovat o titul.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo překvapil po závodě v Maďarsku, když se poměrně ostře pustil do Fernanda Alonsa. Nelíbily se mu jeho komentáře o špatné výkonnosti Ferrari a apeloval na španělského jezdce, ať se uklidní a společně s ostatními pracuje na zlepšení.

Taková veřejná kritika vůči hlavnímu jezdci týmu je v Maranellu zcela výjimečná, ale Ferrari říká, že nejde o nic vážného. "Di Montezemolo je ten první, kdo podporuje volání našich jezdců po co nejrychlejším zlepšení konkurenceschopnosti našeho vozu," cituje mluvčího Ferrari Autosport.

"Zcela chápe Fernandovu frustraci po nejnáročnějším závodě roku. Je jeho hlavní fanoušek a zcela mu důvěřuje. Jeho slova je třeba vnímat jako pozitivní injekci. Byla dávkou motivace, která má inspirovat tým a sjednotit ho na cestě za společným cílem."

I když Ferrari neupřesnilo, které Alonsovy komentáře přiměly Montezemola k tak ostré reakci, má se za to, že šlo o rozhovor s italskými novináři, ve kterém Španěl odpověděl na otázku, jaké auto by chtěl k narozeninám: "To, které mají ti druzí." A na další otázku, co má v plánu na srpnovou přestávku, odvětil: "Budu se modlit."

Dobře Montezemolo určitě nevnímá ani ne zcela přesvědčivě vyvrácený Alonsův zájem o Red Bull, který podle všeho naznačil jeho manažer při schůzce s šéfem Red Bullu Racing Christianem Hornerem.

Doporučujeme

Články odjinud