Montezemolo: Ferrari potřebuje reorganizaci, aby mohlo vyhrávat

Montezemolo: Ferrari potřebuje reorganizaci, aby mohlo vyhrávat

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo sice pochválil svůj tým za letošní výkony, ale příští rok chce vyhrávat od začátku, což si vyžádá změny.

Montezemolo promluvil včera k zaměstnancům Ferrari přímo v Maranellu. "Měli byste být hrdí na to, co jste dokázali," řekl jim. "Protože jste byli kandidáty na titul až do úplného konce, i když jsme neměli nejrychlejší auto."

"Byly tu nejméně dva vozy, mclaren a red bull, které byly lepší než ten náš. Proto je významné, že jsme se dostali alespoň před jeden z nich v poháru konstruktérů a udrželi Fernanda v boji až do konce."

"Chci vám za to poděkovat. Dokázali jsme to hlavně díky své neuvěřitelné spolehlivosti, práci na boxové zdi, práci během zastávek v boxech a způsobu, jakým jsme zareagovali na velmi těžký začátek."

Cílem Ferrari však je vítězit, a proto nemůže být Montezemolo úplně spokojený. Chce, aby příští sezóna měla jiný průběh, což si vyžádá změny v týmu.

"Teď je ale čas hledět na příští rok. Chci, abychom začali s vozem, který okamžitě dokáže bojovat o vítězství, to musí být náš cíl. Abychom ho splnili, každý z nás se musí ve své roli zlepšit alespoň o milimetr."

"Musíme předělat naší organizaci a pracovní postupy, abychom se dostali na stejnou úroveň jako nejlepší hned od prvního závodu, což je něco, co se nám už dlouho nedaří."

Doporučujeme

Články odjinud