Montezemolo chce uspořádat velkou schůzku o budoucnosti F1

Montezemolo chce uspořádat velkou schůzku o budoucnosti F1

Luca di Montezemolo měl před pár dny zaslat dopis Berniemu Ecclestonovi a Donaldu McKenziemu z CVC, v němž žádá uspořádání velké schůzky o budoucnosti formule 1.

Už řadu týdnů pokračují jednání o budoucnosti královny motorsportu z pohledu úspor. Je to velmi aktuální téma, protože podle některých názorů nemusí už tento rok jeden z týmů dokončit sezónu a další dva by mohly skončit příští rok.

Obecně se předpokládá, že horkým kandidátem je Caterham, dokonce se spekulovalo, že zelené monoposty nedorazí už do Rakouska, což ale vedení týmu popřelo.

Montezemolo se chce bavit o budoucnosti ale v daleko širším kontextu. Chce řešit mimo jiné to, jak dostat k televizním obrazovkám mladou generaci, zastavit pokles sledovanosti nebo klesající zájem sponzorů.

Na „maranellský koncil„ by tak měli dorazit zástupci týmů, vedení f1, promotéři závodů, média, sponzoři, televizní společnosti ale třeba také lidé z Google, Apple apod. 

Montezemollo prý nechce stále kritizovat, ale rád by situaci začal konečně řešit. Pokud na jeho návrh všechny strany přistoupí, mohlo by se setkání uskutečnit v září před GP Itálie. 

Doporučujeme

Články odjinud