Montezemolo apeluje na zaměstnance Ferrari: Vítězství musí být novým začátkem

Montezemolo apeluje na zaměstnance Ferrari: Vítězství musí být novým začátkem

V Maranellu proběhla oslava výhry z GP Malajsie a prezident automobilky Luca di Montezemolo ji využil pro povzbuzení všech zaměstnanců.

Ferrari je ve zvláštní situaci, vyhrálo jeden ze dvou dosavadních závodů sezóny a s Alonsem vede šampionát, přesto je pod obrovským tlakem, protože ví, že jeho auto výkonnostně hodně ztrácí na konkurenci. Tento paradox se projevil i na středeční oslavě v Maranellu.

V pavilónu logistiky se sešli všichni zaměstnanci týmu, šéf Stefano Domenicali a prezident Luca di Montezemolo. "Toto vítězství nesmí být ojedinělé, ale je třeba, aby to byl začátek sezóny, ve které chceme být nejlepší," řekl v proslovu ke svým lidem Montezemolo."

"Abychom uspěli, musíme být nejlepší v každodenní práci ve všech oblastech. Víme, že nás čeká hodně práce, ale také víme, že to není nemožné." Prezident Ferrari se také zastal Felipeho Massy, má v něj důvěru a chce, aby mu tým pomohl využívat potenciál auta naplno.

Massa tráví dva dny v Maranellu místo dovolené doma v Brazílii, aby s inženýry odhalil příčiny svých letošních problémů.

Jako speciální host se v továrně Ferrari objevil také Gerhard Berger, jenž v barvách Scuderie odjel celkem 96 Grand Prix. "Vždy, když přijedu do Maranella, zvýší se mi tep," přiznal. "Během své kariéry ve formuli 1 jsem jezdil pro hodně týmů, ale nikde jsem nepoznal takové lidi a vášeň jako tady. Je to opravdu něco unikátního."

Doporučujeme

Články odjinud