Monopost týmu Virgin vyjede na trať v únoru

Aniž by předtím viděl aerodynamický tunel.

Virgin Racing na své londýnské prezentaci potvrdil inovativní přístup k vývoji vozu. Monopost formule 1 vyvine jen za použití počítačových simulací, model v aerodynamickém tunelu nevyzkouší. Vůz pošle na trať v únoru.

Vývoj má na starost společnost Wirth Research technického ředitele týmu Nicka Wirtha.

"Budeme pokračovat ve své filozofii velkých investic do špičkových technologií, abychom byli i nadále inovativní," řekl Wirth na prezentaci týmu.

"Virgin Racing je zcela nový tým formule 1 a ve Wirth Research jsme velmi hrdí na to, že mu poskytneme páteř s unikátním přístupem k návrhu a vývoji vozu. Je to součást procesu, který nazýváme ´Vývoj v digitální sféře.´"

V netradičním přístupu má Wirth absolutní podporu majitele Virginu Richarda Bransona. "Věděli jsme, že tu je extrémně úspěšný designér, který by tomuto sportu mohl přinést něco zcela odlišného se svým zcela digitálním přístupem k návrhu vozů," řekl.

"Takže jsme si pomysleli, proč nepodpořit britský tým? Věřím, že se správnými lidmi můžete dokázat cokoliv. Může to chvíli trvat, ale věřím, že s tímto týmem lidí to může Virgin Racing dokázat."

Společnost Virgin je známá svými investicemi do nových technologií, podílela se na vývoji závodních lodí, letadla z uhlíkových vláken či například stroje, který by měl znamenat začátky vesmírné turistiky.

Doporučujeme

Články odjinud