Monopost Lotusu vyjede poprvé na trať v polovině února

Tým Lotus bude mít svůj vůz připravený dříve než plánoval, přesto nestihne všechny testy jako většina ostatních. Poprvé vyšle své auto na trať 17. února v Jerezu.

"Máme náskok týden vůči našemu plánu," řekl technický ředitel týmu Mike Gascoyne pro Autosport. "Místo v šampionátu jsme získali 12. září, podle plánu jsme měli poprvé nastartovat 12. února a teď je plán takový, že nastartujeme 5. února."

Na předposlední předsezónní test stihne Lotus připravit jedno šasi. Poté zavítá k posledním testům do Barcelony, kde by chtěl alespoň dva dny jezdit s druhým šasi.

"Mít týdenní náskok je celkem dobré, vzhledem k tomu, že jde o moderní formuli 1. Získat místo 12. září a být teď v dobré formě, to není špatné," dodal Gascoyne.

Prvních významných změn by se měl monopost dočkat v Grand Prix Španělska. Gascoyne očekává výrazný pokrok, protože zatímco první verze vozu strávila v aerodynamickém tunelu jen dva měsíce, ta druhá už bude mít mnohem více času.

"Ve chvíli, kdy nastoupíme do prvního závodu, budeme mít za sebou pět nebo šest měsíců testů v aerodynamickém tunelu, takže specifikace vozu v Barceloně bude založená na mnohem větším množství práce, než jsme mohli odvést doposud," řekl.

Stejně jako Virgin, Campos a USF1 chce být Lotus nejlepší z nováčků. Zároveň by nechtěl moc ztrácet na etablované týmy.

"Řekli jsme, že když jste nejlepší z nových týmů, pak při vyřazení osmi vozů v první části kvalifikace stačí překonat dvě další auta a s oběma vozy se dostanete do druhé části kvalifikace. A tím je z vás tým středu pole. To platí, pokud nastoupí všechny týmy, v což doufám, protože nám to pomůže," vysvětloval Gascoyne.

V tuto chvíli je už víceméně rozhodnuto, v jaké formě tým nastoupí do prvního závodu. Vývoj, který probíhá teď, se projeví později.

"Teď je to o tom, jak na tom budete uprostřed sezóny, jak na tom budete na konci sezóny. A já chci sezónu zakončit tak, že budeme porážet force indie, tora rossa a kohokoliv, kdo bude mít potíže, možná saubery. Chci je dostat," uzavřel Gascoyne.

Doporučujeme

Články odjinud