Monger poměří síly s piloty Formule E v rámci charitativní akce

Monger poměří síly s piloty Formule E v rámci charitativní akce

Mladý hendikepovaný pilot Billy Monger se v Paříži zúčastní charitativního závodu elektrických motokár na podporu nově vytvořené komise FIA pro invaliditu a bezbariérovost. Soupeři osmnáctiletého Brita budou jezdci z Formule E.

V sobotu osmadvacátého dubna bude na okruhu v ulicích Paříže na programu další ePrix aktuální sezóny Formule E. Již ve středu před závodním víkendem se však piloti tohoto šampionátu spolu s Billy Mongerem, mladým Britem, který v návaznosti na nehodu z loňského dubna v britské formuli 3 přišel o části obou spodních končetin, zúčastní netradičního motokárového závodu.

Za organizací charitativního závodu elektrických motokár stojí především současný lídr šampionátu Formule E Jean-Éric Vergne. Cílem této akce je upozornit na potíže závodních pilotů se zdravotním hendikepem.

Peníze, které se během charitativního závodu vyberou, připadnou organizaci Spinal Track (lze přeložit jako „páteřní dráha“), která pomáhá hendikepovaným pilotům s návratem k závodění.

„Jsem pyšný, že se Formule E chopila iniciativy a projeví podporu nově založené komisi FIA. Je zároveň skvělé, že se k nám v Paříží připojí Billy (Monger), jsem si jistý, že jezdci to s ním na trati nebudou mít lehké,“ řekl pro crash.net šéf Formule E Alejandro Agag.

„Po méně než dvanácti měsících se Billy (Monger) vrátil do kokpitu a se speciálně upraveným vozem hned dojel na třetím místě. Tato neskutečná zpráva dokázala nám všem, že by se nikdo nikdy neměl vzdávat svého snu. Pokud budeme všichni spolupracovat, tak můžeme těmto pilotům pomoci,“ věří Jean-Éric Vergne.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud