Moje zkušenosti z Ferrari Haasu pomohou, věří Gutiérrez

Moje zkušenosti z Ferrari Haasu pomohou, věří Gutiérrez

Esteban Gutiérrez doufá, že jeho znalost pohonné jednotky Ferrari a rok strávený v roli rezervního jezdce italské stáje bude pro tým Haas přínosem.

Haas se připravuje na svůj vstup do F1, kde bude s Ferrari po technické stránce spolupracovat, když mu bude italská stáj dodávat pohonné jednotky a převodovky.

Mexičan závodil v letech 2013 a 2014 za Sauber, který byl poháněn právě motory Ferrari. Letos přitom působil coby třetí jezdec Ferrari a příští rok bude spolu s Romainem Grosjeanem tvořit jezdeckou závodní dvojici u týmu Haas.

„Myslím, že mohu přispět svým velkým množstvím zkušeností,“ odpověděl pro oficiální stránky Ferrari Gutiérrez na dotaz, co on sám může přinést týmu Haas.

„Je to hlavně moje znalost vývoje motoru a převodovky v letech 2012, 2013 a 2014, kdy se dramaticky měnila pravidla, a toho, jak se vyvíjel ze sezóny 2014 do 2015.“

„Vždy jsem jezdil s motory Ferrari, znám tedy všechny postupy. Myslím, že je velmi důležité to (znalost Ferrari) mít.“

Gutiérrez zároveň poděkoval Ferrari za příležitost, kterou dostal během letošního roku. Mexičan pracoval zejména na simulátoru, během testů ve Španělsku a Rakousku usedl i za volant letošního SF15-T.

„Jsem velmi vděčný za příležitost být s Ferrari,“ řekl. „Byla to velmi dlouhá sezóna, zároveň ale velmi rychle utekla. Naučil jsem se spoustu věcí od velmi dobrých kluků... nejlepších mechaniků, inženýrů, dvou mistrů světa Sebastiana (Vettela) a Kimiho (Räikkönena) a nejlepšího šéfa týmu Maurizia (Arrivabeneho).“

„Skutečně bych jim rád poděkoval, jelikož mi otevřeli dveře, abych mohl být součástí (Ferrari) jako třetí jezdec, přispět něco týmu a využít co nejvíce mých zkušeností. Nyní přede mnou stojí obrovská výzva, na kterou se velmi těším.“

Foto: Getty Images / Andrew Hone

Doporučujeme

Články odjinud