Moje výkony byly vyrovnanější, věří Stroll

Moje výkony byly vyrovnanější, věří Stroll

Lance Stroll si myslí, že v sezóně 2017 formule 1 zlepšil vyrovnanost svých výkonů, ovšem kvůli slabé konkurenceschopnosti loňského vozu Williams nebyl jeho pokrok tak viditelný.

Ve své první sezóně ve formuli 1 v roce 2017 získal Stroll 40 bodů a třetí místo při závodě v Baku, zatímco vloni si na své konto připsal za celý rok pouze šest bodů. Věří však, že dokázal odstranit velké chyby, kterých se dopouštěl.

„Rozhodně jsem byl vyrovnanější. V porovnání s předchozím rokem jsem dělal méně chyb,“ říká Stroll.

„Když se mi vloni dařilo, tak to bylo opravdu dobré, a i pozice byla dobrá, když jsem se ale trápil, tak pořádně, teď jsem ale trochu více vyrovnaný. Hodně to ale ovlivňovala skutečnost, že jsme nebyli konkurenceschopní, a proto toho v kvalifikaci a v závodě jako jezdec moc nezmůžete,“ dodává Kanaďan.

Stroll nicméně věří, že náročná sezóna za volantem williamsu a získané zkušenosti mu pomohou v budoucí kariéře.

„Možná by to tak mohlo být, na to vám odpovím později v kariéře, až budu mít více zkušeností a znalostí,“ řekl Stroll na otázku, zda si myslí, že se toho v uplynulé sezóně díky problémům Williamsu více naučil.

„Je to ale jen o tom žít daný okamžik a snažit se získat maximum z toho, co mám dnes. Jsem si jistý, že jsem se toho hodně naučil a bude to prospěšné,“ věří Stroll, který bude od letošní sezóny působit u týmu Racing Point Force India.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud