Moje rychlost je lepší, než se zdá, myslí si Kubica

Moje rychlost je lepší, než se zdá, myslí si Kubica

Robert Kubica věří, že jeho rychlost v prvních čtyřech závodech letošní sezóny formule 1 byla „mnohem lepší, než se zdá“. Samotný tým Williams pak zažívá velmi náročné období z pohledu výkonnosti vozu.

Kubica se od letošní sezóny po osmi letech vrátil do formule 1. Letošní model Williamsu FW42 však výkonnostně nestačí na své soupeře a jezdci britské stáje Kubica a George Russell pravidelně obsazují poslední příčky.

Polský pilot přesto vidí v prvních čtyřech letošních závodech i pozitiva, ačkoliv převažovaly spíše problémy s vozem.

„Není snadné vypíchnout některé aspekty, které byly velmi, velmi pozitivní, myslím si ale, že existuje spousta věcí, které jsou celkem pozitivní. Některé z nich jsou zřejmě skryté kvůli celkové výkonnosti. Rozhodně je potřeba zlepšit ještě spoustu věcí,“ říká Kubica.

„Moje jízda a rychlost je mnohem lepší, než se zdá. Bohužel jsme ale v této pozici. Jak jsem řekl, už by to bylo dobré, kdybychom neměli další problémy, které nám ubírají na sebedůvěře a ztěžují řízení ještě více. Potýkáme se s rychlostí, navíc však máme také problémy s některými dalšími věcmi, které musíme vyřešit,“ přiznává.

Z úvodních závodů se zdá, že větší problémy s vozem má právě Kubica. I proto v rámci testů po Velké ceně Bahrajnu usedl polský pilot do Russellova šasi.

Tým měl v plánu dát Kubicovi pro nadcházející Velkou cenu Španělska nové šasi, to však nakonec dostal Russell pro zbytek víkendu v ázerbájdžánském Baku poté, co svůj vůz poškodil v prvním tréninku přejezdem přes uvolněný poklop jednoho z kanálů.

„Musíme vyřešit tyto problémy, do teď se nám to nepodařilo. Musíme to pochopit. V Číně jsem byl překvapivě spokojený. V Bahrajnu byl naopak spokojený George a já ne. V pátek (v Baku) jsem měl občas větší problémy, jindy zase menší, nikdy jsem však nebyl na 100 % v situaci, kdy bych mohl jet a přemýšlet jen nad jízdou,“ dodává Kubica.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud