Moje budoucnost leží ve formuli 1, věří d

Moje budoucnost leží ve formuli 1, věří d'Ambrosio

Belgický závodník je momentálně bez angažmá, neboť ho v týmu Marussia nahradil Charles Pic a druhou sedačku si podle očekávání udržel Timo Glock.

V konečném pořadí je Jérôme d'Ambrosio paradoxně nad svým zkušenějším týmovým kolegou - pomohla mu k tomu čtrnáctá místa v Austrálii a Kanadě. Glockovo letošní maximum bylo patnácté místo v Kanadě a v Itálii. Pětadvacetiletý rodák z belgického Etterbeeku doufá, že letošní výkony mu napomohou k získání jedné z volných závodních sedaček pro příští rok, přestože se jejich seznam povážlivě zaplňuje.

"Sezonu jsem ukončil ve formě, byl to pro mě zřejmě nejlepší víkend roku. Tým si mě sice pro příští rok neponechá, ale s mou prací byl spokojený. Novým cílem pro příští rok samozřejmě je zůstat ve formuli 1. Nemohu vyslovit žádná konkrétní jména, ale diskutovali jsme o několika možnostech. Jsem v podobné situaci jako loni, ovšem mám za sebou povedený rok a v paddocku jsem neprošel bez povšimnutí. Na trhu s jezdci se toho může ještě hodně změnit, takže si počkáme a uvidíme," nechal se slyšet d'Ambrosio.

V roce 2007d'Ambrosio stal mistrem dnes již zaniklé série International Formula Master. Následující léta strávil v GP2, kde hájil barvy francouzského týmu DAMS. V roce 2008 byl celkově jedenáctý, o rok později devátý a loni dvanáctý. Jeho největším úspěchem je tedy dosud zřejmě druhé místo v ročníku 2008-2009 v GP2 Asia.

Doporučujeme

Články odjinud