Mohl jsem skončit druhý, myslí si Vettel

Mohl jsem skončit druhý, myslí si Vettel

Sebastian Vettel věří, že měl dnes na to dojet ve Velké ceně Španělska na druhé pozici a rozdělit tak piloty Mercedesu.

Vettel po startu, kdy předjel Lewise Hamiltona, jel první dva stinty na druhé pozici za Nicem Rosbergem. Brit se však před čtyřnásobného mistra světa vrátil, když v polovině závodu přešel na strategii tří zastávek v boxech.

Ferrari sice u Vettela mohlo reagovat na změnu Hamiltonovy strategie, rozhodli se však zůstat u dvou pit stopů. Hamilton si však nakonec dokázal vybudovat takový náskok, že když zajel k mechanikům naposledy, zůstal i v cíli závodu před Vettelem a zajistil tak spolu s Rosbergem Mercedesu dvojité vítězství.

Na dotaz, zda si myslí, že mohl dojet na druhém místě, Vettel odpověděl. „Myslím, že mohl. Vedli jsme si docela dobře. Měli jsme dobrý start, dokázal jsem předjet Lewise a i během první zastávky jsme si ho pohlídali. Pak ale bohužel přešli na strategii tří zastávek a byli zkrátka moc rychlí. Nemohli jsme konkurovat rychlosti, kterou dnes měli, třetí místo bylo maximem.”

Vettel si během závodu stěžoval také na velký provoz na trati.

„Samozřejmě dostat se přes pomalejší jezdce není nikdy snadné, nakonec je to ale stejné pro všechny,” řekl. „Někdy máte trochu štěstí, jindy zase ztratíte trochu více.”

Šéf týmu Maurizio Arrivabene k závodu dodal: „Porovnání dvou aerodynamických konfigurací v závodě jasně ukázalo, že Sebastianův vůz jel oproti Kimimu velmi dobře. Musíme se ale zlepšit. Ztráta na Mercedes tu je a my musíme analyzovat naše data, abychom pochopili důvody toho. Nemůžeme pominout fakt, že jsme ztráceli asi půl sekundy jen ve třetí zatáčce, která klade důraz na trakci. A my musíme přijít na to, jestli to záleží na charakteru okruhu, nebo na našich chybách.”

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud