Mohl by Bottase u Williamsu nahradit Jenson Button?

Mohl by Bottase u Williamsu nahradit Jenson Button?

Odchod Nika Rosberga rozproudil diskuse o jezdeckých sestavách mnohem více, než se od prosince původně očekávalo.

Původně jsme měli v prosinci a v lednu očekávat potvrzení druhého jezdce Sauberu a dvou jezdců Manoru. Konec Rosberga ale vše změnil.

Velkým favoritem na sedačku u Mercedesu je aktuálně Valtteri Bottas. Problém je, že pokud by odešel, musel by ho Williams někým nahradit a to je po konci Felipeho Massy mnohem tvrdší oříšek.

Příští rok budou nová pravidla, k týmu přichází velmi mladý a velmi nezkušený Lance Stroll a v Grove ještě stále nemohou vydýchat, že je Force India porazila v šampionátu. Williams není Manor. Peníze nejsou pro ně tak klíčové a Stroll nepřijde s prázdnou. Druhá strana rovnice má tedy jednoduché řešení. Pokud Bottas odejde, bude chtít Williams zkušeného jezdce. 

Ve hře je možnost, že by se vrátil Felipe Massa ale zahraniční média vytahují spíše jiné jméno – Jenson Button. Brit u Williamsu začínal svou kariéru a se sedačkou u tohoto týmu byl spojován už před nějakým časem, kdy se vědělo, že u McLarenu nejspíše skončí kvůli příchodu Vandoorna.

Button ale letos působil unaveně a je také otázkou, zda by měl zájem závodit za tým, který asi nebude bojovat o ty úplně nejvyšší příčky. 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud