Móda v režii šampionů formule 1

Móda v režii šampionů formule 1

Móda se chtě nechtě týká každého z nás. Výjimkou nejsou ani mistři světa formule 1, kteří se s ní vypořádávají po svém. Kdo se své role zhostil nejlépe a kdo naopak u fanoušků propadá? Posuďte sami!

Lewis Hamilton

Kdybych dostala za úkol vybrat pilota, který se vzhledově nejvíc liší od ostatních, dlouho bych přemýšlet nemusela. Lewis Hamilton je pro mě jasnou volbou. A ne, neměla bych na mysli jeho původ.  Mistr světa z roku 2008 je totiž velmi rád středem pozornosti. Dokazuje to nejen svými náušnicemi a tetováními, nýbrž i způsobem, jakým se obléká. Hamilton módu prostě miluje.  Na rozdíl od většiny ostatních pilotů má svůj vyhraněný styl. Často se pak také můžeme setkat s jeho fotografiemi v různých módních časopisech.

Hamilton se na svém vzhledu snaží neustále pracovat, a tak se koncem loňské sezony rozhodl pořídit si k náušnicím ještě dvě nová tetování. Během zimy se na nich postupně pracovalo a teď se osmadvacetiletý Brit může pochlubit obrázkem strážného anděla na svém pravém předloktí a vyobrazením Marie s Ježíšem na nadloktí. Nápady na tetování ovšem prý Hamiltonovi rozhodně nedochází, takže předpokládám, že se brzy můžeme těšit na další kousek.

Když už jsem prve zmínila focení do módních časopisů, nemůžu opomenout událost z léta roku 2011. Před necelými dvěma lety totiž Lewis spolu se svým teď již bývalým týmovým kolegou Jensonem Buttonem dostali od McLarenu šanci nafotit profesionální fotky. Nepřipadá vám to zajímavé? Chápu. Zapomněla jsem totiž podotknout, že pánové nepůsobili jako modelové, ale jako fotografové. Jezdci McLarenu tenkrát dostali k ruce dvě modelky, profesionální vizážistku, fotostudio a foťák. Lewis se pak zhostil role hlavního fotografa, Jenson mu dělal asistenta. Pokud vás zajímá, jak si mladí talentové své role užívali, podívejte se na video přímo z ateliéru.  

                                                                     

 Sebastian Vettel

I když se může zdát, že pod jménem Sebastian Vettel bude jen prázdné místo, protože trojnásobný šampion z Red Bullu přece nijak vzhledově z davu nevyčnívá, není to tak úplně pravda. Nemá sice žádné tetování ani piercing a obléká se většinou střídmě, nicméně jeho názory na módu a zkušenosti s experimentováním v oblasti vzhledu prostě opomenout nelze.

A o jakém experimentu to mluvím? Když bylo Sebastianovi čtrnáct, vzpomněl si, že by chtěl na čas změnit barvu svých vlasů. Šel tedy do drogerie, koupil si černou barvu a doma si ji hezky napatlal na vlasy. Podle svých vlastních slov tenkrát vypadal strašně. To ovšem není vše, co měl teenager Vettel v plánu se svou hlavou. Jednou si třeba koupil příšerně zastaralý klobouk, který se mu v obchodě zdál cool, ovšem pak už nikdy nenašel odvahu na to, aby si ho na sebe někam vzal.

No a jak se mladý Němec tváří na módu? Nijak zvlášť ji nežere, avšak přiznává, že pár módních časopisů už si koupil. Samozřejmě se před odchodem z domu podívá do zrcadla, aby zabránil případnému trapasu, nicméně že by na sebe rád oblíkal módní hity, to opravdu ne. Sebovo heslo je jednoduché – Oblečení musí být pohodlné. Oblíbeným outfitem je pro něj tričko volně překrývající džíny. Džíny ostatně považuje za vhodné pro téměř každou příležitost. Ovšem má to háček. Musí vám být pod třicet. Pak už byste s jejich nošením prý měli být opatrnější, což Sebastiana do budoucnosti docela děsí. Pokud se zaměříme na barvy, dává Němec přednost barevnosti.                                                            

                                                

 Jenson Button

Jenson Button s tetováními opravdu nešetří. Jeho tělo se může pyšnit hned čtyřmi kousky. Většina z nich je v japonštině a Button se o jejich významu veřejně moc nešíří. Prý je to „příliš soukromé“. Jasné je ovšem to, že na pravém předloktí má jezdec černý kabátový knoflík (button znamená v angličtině knoflík) a na kotníku pak znak kanji, v japonštině Ichi Ban, což v angličtině znamená „Number One“, tedy „Číslo jedna“. Tohle tetování si Jenson nechal udělat v Japonsku ještě před tím, než vyhrál svůj mistrovský titul a zpočátku ho před světem přísně tajil. Značit by mělo jméno Buttonova triatlonového týmu. V polovině sezony 2010 se pak stejný znak objevil i na Buttonově závodnické helmě.

Piercing pilot nemá žádný, ale stejně jako Sebastian Vettel se jako čtrnáctiletý puberťák rozhodl obarvit si vlasy. Brit ovšem na rozdíl od svého soupeře zvolil barvu blonďatou. Ještě dnes se při vzpomínce na to, jak vypadal, musí smát. "Vypadal jsem prostě příšerně," říká pobaveně.

Stejně jako většina ostatních pilotů Button spolupracuje s několika kosmetickými i módními společnostmi. Významná je třeba jeho spolupráce se značkou Head Shoulders.                                                             

                                                  

 Fernando Alonso

Během loňské sezony oslnil dvojnásobný šampion z Ferrari své fanoušky novým tetováním na zádech a krku. No a na tuhle výzdobku věru nepotřebujete lupu. Už jen při letmém pohledu z dálky si můžete povšimnout, jak se na Španělově kůži vyjímá japonský samuraj. Alonsovou inspirací byla údajně kniha Hagakure, praktický a duchovní průvodce pro bojovníka, kterou napsal v osmnáctém století samuraj Yamamoto Tsunetomo. Fernando tak chtěl podpořit své bojovné nadšení na trati. To ale není vše! Jezdce tetování natolik zaujalo, že se dokonce rozhodl vyzkoušet si roli tatéra. Zde se můžete sami přesvědčit, jak mu to šlo.

                                               

 Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen si vždycky razí svou cestu a ne jinak tomu bylo i s jeho tetováním na pravém zápěstí. Fin se nechtěl opičit po nikom jiném, a tak si své tetování (plameny) navrhl úplně sám. V roce 2007 s ním pak způsobil malý rozruch, neboť všichni spekulovali o tom, že k této ozdobě nedostal povolení od tehdejšího šéfa Ferrari Jeana Todta. Ať už to bylo ve skutečnosti jakkoliv, Todt nakonec zachoval před novináři chladnou tvář: "Kdyby měl být Kimi šťastný s tetováním na tváři a zeptal se mě na názor, poradil bych mu, aby si ho nechal udělat na méně viditelné místo, protože tady by mu v budoucnu mohlo způsobit potíže."

No a aby bylo vidět, že Räikkönen žádná povolení opravdu nepotřebuje, přijel na úvodní závod sezony 2008 s dalším tetováním, tentokrát na levém předloktí. Tam mu teď září nápis „Iceman“.

Co se týče oblečení, nemá Kimi žádný vyhraněný styl. Obléká se prostě pohodlně. Často se venku ale objevuje s nějakou pokrývkou hlavy, ať už se jedná o kšiltovku v paddocku formule 1 nebo o čepici mimo něj. Na svatbě s finskou modelkou Jenni Dahlman byl Kimi oblečen světle. Bílá košile perfektně ladila k jeho krémovému obleku, nicméně světlý oblek Icemanovi dosti ubral na jeho image "drsňáka".      

                                                                                                           

Doporučujeme

Články odjinud