Moc velký rozdíl to není, hodnotí Alonso letošní vůz

Moc velký rozdíl to není, hodnotí Alonso letošní vůz

Po svém prvním dni testů se Fernando Alonso shodl s týmovým kolegou Kimim Räikkönenem, velké změny pravidel vozy moc nezměnily.

Fin to prohlásil už po prvním dni v Jerezu, Španěl dospěl k podobným závěrům ve čtvrtek.

"Není to moc velký rozdíl," komentoval letošní jezdění. "Naskočíte do auta a není moc velký rozdíl v jezdeckém stylu nebo v tom, jak věci letos fungují. Hodně se mluví o těchto změnách, pravidlech a tak dále, ale jezdecký styl se sám o sobě moc neliší od toho loňského."

"Některé parametry musíte letos kontrolovat víc než loni, ale nakonec myslím, že si na to zvykneme velmi rychle. Musíme mít pod kontrolou jednu baterii, což je stejné jako loni, jen je větší, protože má víc funkci, loni byla jen pro KERS. Ale co se týče řízení, nemyslím, že by to byl velký rozdíl, řídit auto 2014."

Na hodnocení formy Ferrari je zatím příliš brzy. Důležité ale je, že auto jezdí. "Vůz jsme postavili na trať před třemi dny a jsme na začátku s jeho chápáním," vysvětloval. "Musíme v těchto dnech odjet co nejvíc kol, také v Bahrajnu, protože každé kolo je se těmi změnami pravidel vítané, všechny ty informace, které získáme."

"Objevili jsme několik potenciálních problémů, objevili jsme několik nových věcí. Byl to dobrý den, vrátit se za volant a jezdit před diváky je lepší pocit než v simulátoru. Měli jsme pár měsíců bez jezdění v těchto vozech, v simulátoru si můžete udělat představu, ale nikdy to není stejné."

Doporučujeme

Články odjinud