Mít opět za týmového kolegu Hamiltona by Alonsovi nevadilo

Mít opět za týmového kolegu Hamiltona by Alonsovi nevadilo

Druhý den Letního Wrooomu patřil Fernandu Alonsovi. Novinářům mimo jiné prozradil, že vůz pro příští sezonu bude velkým překvapením a že závodit společně s Hamiltonem pro Ferrari by nebyl problém.

Dvoudenní Letní Wrooom v italských Dolomitech skončil. Stefana Domenicaliho vystřídal Fernando Alonso a kromě výletu na horském kole na čerstvém alpském vzduchu se také stihl věnovat novinářům, kteří se tohoto setkání zúčastnili. "Je to hezký způsob, jak lépe poznat jeden druhého. Myslím si, že události, jako je tato, jsou součástí toho, co dělá Ferrari speciálním týmem, odlišným od ostatních," řekl čtvrtý muž průběžného pořadí.

Šéf Scuderie ohodnotil dosavadní výkon Ferrari v letošní sezoně šesti a půl body. Fernando Alonso by svému týmu ještě půl bodu přidal. "Devítka nebo desítka patří těm, kdo jsou ve vedení šampionátu, ale doposavad to pro nás nebyla až tak špatná sezona. Samozřejmě, začátek byl velmi těžký. Doufali jsme v lepší start, ale to jsme nezvládli. Nicméně poté jsme zareagovali dobře. Stále něco postrádáme ve všech oblastech, včetně nás jezdců, abychom dosáhli nejvyšší úrovně. Oproti loňsku se však cítím být daleko více součástí týmu," podotkl Španěl.

Na dotaz, jak se vyvíjí situace kolem nového vozu, se Alonso vyjádřil optimisticky: "Pracujeme dobře se spoustou kreativity. Doufáme, že z tohoto úhlu pohledu bude auto překvapením, ale nejvíce ze všeho doufáme, že bude rychlé. Tento rok jsme už viděli vozy, které byly navrženy velmi zajímavě, ale výsledky s sebou nepřivezly."

V posledních měsících se vyrojily jisté spekulace, podle kterých mají do italské stáje v budoucnu namířeno Sebastian Vettel či Lewis Hamilton. S tím by ale Alonso podle svých slov žádný problém neměl. "Zdá se to být celkem normální tohle říci. Všichni jezdci chtějí závodit pro Ferrari. Někdo to může říci otevřeně, jiní to odmítají, i když o tom přemýšlí. Z mé strany to znamená, že se cítím ještě daleko privilegovanější, protože ve Ferrari jsem a budu zde ještě po mnoho dalších let, alespoň do konce roku 2016. Jsem velmi šťastný, že můžu mít za týmového kolegu Felipeho. Spolupracujeme spolu velmi dobře. Pokud ale nastane den, kdy sem přijde někdo jiný, nebyl by to pro mě žádný problém, i kdyby to byl Hamilton," připomněl Španěl svoji rivalitu s bývalým týmovým kolegou ještě z dob závodění pro McLaren.

Doporučujeme

Články odjinud