Mistr světa Hamilton zůstane u čísla 44

Mistr světa Hamilton zůstane u čísla 44

K číslu 1 nemá podle svých slov žádný vztah.

Úřadující mistr světa formule 1 Lewis Hamilton se rozhodl ponechat si v letošní sezóně své startovní číslo #44, jelikož #1 je pro něj "irelevantní".

Před začátkem loňské sezóny si musel každý jezdec zvolit startovní číslo v rozmezí 2 až 99, se kterým bude závodit po celou svou kariéru. Mistr světa však má právo si pro další rok po zisku titulu vzít číslo 1.

Loni toto číslo na svém red bullu vozil Sebastian Vettel. Jelikož další titul nepřidal, musel k Ferrari odejít s číslem 5, které si předtím zvolil.

Za to Hamilton coby mistr světa si mohl buď ponechat svou 44, nebo přejít k jedničce. Brit se rozhodl pro první možnost.

„Každý si může vzít #1, když vyhraje šampionát. Pro mě je to ale irelevantní,“ cituje Hamiltona Autosport.

„#44 pro mě znamená víc než #1. Neznamená to, že nejsem číslo jedna. #44 je mé rodinné číslo; je to číslo, které jsem měl, když jsem začal závodit. S číslem 44 jsem vyhrál svůj první šampionát. Něco pro mě znamená.

Samotné číslo 1 měl Vettel, také Schumacher, všichni mistři světa ho měli, nikdo z nich ale neměl číslo 44.“

I Hamilton však měl jednu sezónu startovní číslo 1. „Na autě nevypadalo moc dobře, 44 vypadá líp,“ dodal jezdec Mercedesu, který svůj první titul získal v roce 2008.

Doporučujeme

Články odjinud