Micka Schumachera zaskočila náročnost F1, myslí si Hill | Foto: Getty Images/Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images/Rudy Carezzevoli

Micka Schumachera zaskočila náročnost F1, myslí si Hill

Velkou část letošní sezony se řešilo, zda si Mick Schumacher dokáže udržet sedačku v F1 i pro sezonu 2023. To se Němci nakonec nepodařilo a nyní se množí názory, proč se tak stalo. Jeden z nich přidal i Damon Hill.

Ačkoliv Mick Schumacher dlouho zůstával ve hře o setrvání v královně motorsportu, nakonec byl pro nadcházející ročník nahrazen Nikem Hülkenbergem a zůstal bez angažná. 

Jméno Schumacher stále budí emoce a řada expertů je dotazována na názor, proč se syn sedminásobného šampiona nedokázal v F1 více prosadit –⁠ minimálně prozatím, jelikož nelze vyloučit případný comeback.

Svůj pohled v podcastu oficiálního webu F1 nyní přidal Damon Hill, mistr světa z roku 1996 a tehdejší velký rival Michaela Schumachera.

„Myslím, že Mick byl pod drobnohledem a velkým tlakem a řekl bych, že ho to nakonec dostalo,“ uvedl Hill v podcastu F1 Nation. „Nevím, kdo mu radí, ale nejspíš zjistil, že je to ve formuli 1 těžší, než si myslel.“

Muž, který je rovněž synem vícenásobného světového šampiona F1 –⁠ Grahama Hilla, rovněž poukázal také na to, proč si Haas nakonec vybral Hülkenberga.

„Jsou zde určité aspekty, které v F1 získáte jen díky létům stráveným v tomto sportu. Ty podle mě Nico Hülkenberg má, a proto se může soustředit na výkony. Každý tým ostatně potřebuje, aby jeho lidé mohli prostě dělat svou práci bez toho, aniž by byli vystaveni stresu.“

Doporučujeme

Články odjinud