Micka Schumachera jsem chtěl mít v týmu, přiznal šéf AlphaTauri Franz Tost | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Micka Schumachera jsem chtěl mít v týmu, přiznal šéf AlphaTauri Franz Tost

Šéf týmu AlphaTauri Franz Tost se nechal slyšet, že považuje Micka Schumachera za dobrého jezdce a že kdyby záleželo jen na něm, zvažoval by ho podepsat.

Když Mick Schumacher ztratil sedačku u Haasu pro sezonu 2023, spekulovalo se o tom, že by se teoreticky mohl stát jezdcem Williamsu, nebo například AlphaTauri.

Ani na jeden z těchto scénářů nakonec nedošlo, takže se Němec musel spokojit s místem záložního pilota u Mercedesu. 

Týmový principál italského týmu se však nyní nechal slyšet, že s případným angažováním syna sedminásobného mistra světa problém neměl.

„Vlastně bych si přál, aby Mick seděl v našem autě. Je talentovaný a má na to, aby úspěšně jezdil ve formuli 1,“ uvedl Tost pro německou RTL s tím, že doufá v brzký comeback 23letého Němce. A když ne přímo v závodě, tak alespoň při některém z volných tréninků během sezony 2023.

„Zvedlo by mu to sebevědomí a technické znalosti. Doufejme, že se někdy vrátí na startovní rošt,“ řekl zkušený týmový principál.

Nešlo to z „politických důvodů“

Podle Franze Tosta nebylo z „politických důvodů“ možné, aby Red Bull, který vlastní i tým AlphaTauri, Micka Schumachera podepsal. Rakouský rodák prohlásil, že by to vyžadovalo rozsáhlá jednání s Ferrari. 

AlphaTuari se tak v sezoně 2023 představí s jezdeckou dvojicí Júki Cunoda a Nyck de Vries.

Doporučujeme

Články odjinud