Mick Schumacher se stal členem juniorského programu Ferrari

Mick Schumacher se stal členem juniorského programu Ferrari

Mick Schumacher se stal oficiálně členem juniorského programu Ferrari ve formuli 1.

Jak bylo již dříve avizováno, loňský šampion evropské formule 3 byl blízko vstupu do Jezdecké akademie Ferrari.

Italská stáj nyní potvrdila, že syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera Mick bude členem jejího juniorského programu. Jeho kolegy v jezdecké akademii budou Callum Ilott, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Robert Schwartzman, Enzo Fittipaldi a Gianluca Petecof.

Ze seznamu členů Jezdecké akademie Ferrari naopak zmizeli Antonio Fuoco, který v minulé sezóně formule 2 závodil za český tým Charouz Racing, a čínský pilot evropské F3 Guan Ju Žou.

„Pro mě, který jej zná od jeho narození, má přivítání Micka do Ferrari velmi speciální význam. Vybrali jsme si jej ale pro jeho talent a lidské a profesionální kvality, které jej i přes jeho mladý věk odlišovaly od ostatních,“ říká nový šéf Ferrari Mattia Binotto.

Schumacher je podle svých slov „nadšený“ z toho, že se připojuje k Ferrari. A to nejen pro vazby Ferrari k jeho rodině, ale také vzhledem k úspěchu týmu v historii.

Jeho otec Michael s Ferrari strávil 11 sezón a získal v barvách stáje z Maranella pět ze svých sedmi jezdeckých titulů.

„Je více než zřejmé, že Ferrari má už od narození v mém srdci a také v srdci naší rodiny velké místo,“ řekl Schumacher. „Z této příležitosti mám proto radost také z osobního pohledu,“ dodal 19letý pilot.

Schumachera letos čeká sezóna ve formuli 2 v týmu Prema, za který závodil už ve F3. Jeho jmenování členem Jezdecké akademie Ferrari mu zřejmě nabídne šanci s Ferrari testovat monopost formule 1.

Během sezóny se uskuteční dva dvoudenní testy. Ve dvou z těchto dnů přitom týmy musí nasadit nováčky, kteří neabsolvovali více než dvě velké ceny.

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud