Mick Schumacher dominoval víkendu evropské F3 na Nürburgringu

Mick Schumacher dominoval víkendu evropské F3 na Nürburgringu

Syn sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera Mick suverénním způsobem ovládl závodní víkend evropské formule 3 na německém Nürburgringu, když vyhrál všechny tři závody a přiblížil se vedoucí pozici v průběžném pořadí šampionátu.

Mick Schumacher je přitom prvním jezdcem v evropské F3, kterému se letos podařilo vyhrát všechny tři závody v rámci jednoho víkendu.

19letý Němec startoval do sobotního závodu ze druhé pozice, když jej o pole position o 47 tisícin připravil jeho týmový kolega Robert Shvartzman. Už v první zatáčce se však dostal do vedení, které si i přes tlak ze strany ruského pilota udržel až do cíle.

„Měl jsem dobrý start a celkem rychle jsem se dokázal dostat do vedení. Pak jsem se co nejvíce snažil šetřit pneumatiky,“ řekl Schumacher k prvnímu závodu.

Do druhého závodu víkendu, který byl na programu v neděli ráno, už startoval Schumacher z první pozice před Shwartzmanem a juniorem Red Bullu Danielem Ticktumem, který v prvním závodě obsadil třetí místo.

Ve stejném pořadí všichni tři také po 24 kolech projeli cílem a Schumacher si připsal druhé vítězství víkendu.

„Mám velkou radost z vítězství a mého skvělého vozu. Můj tým odvedl skvělou práci. V závodě dvakrát vyjel safety car, ale já měl dva dobré restarty. Pokaždé jsem dokázal Robertovi ujet, což bylo důležité.“

Z nejvýhodnější pozice startoval Schumacher také do posledního víkendového závodu. V jeho průběhu si vybudoval téměř pětisekundový náskok na své soupeře. Druhý byl znovu Shwartzman a třetí místo tentokrát obsadil Alex Palou.

Schumacher si tedy z víkendu odvezl maximální možný počet 75 bodů a posunul se ze čtvrté na druhou pozici průběžného pořadí, pouhé tři body za vedoucího Ticktuma. V případě úspěchu ve formuli 3 by se Schumacher mohl přesunout do formule 2 do týmu ART.

Do konce letošní sezóny evropské formule 3 zbývají ještě dva závodní víkend na rakouském Red Bull Ringu a finále v polovině října na Hockenheimu.

Foto: F3

Doporučujeme

Články odjinud