Michail Alešin shání sponzory pro vstup do formule 1

Michail Alešin shání sponzory pro vstup do formule 1

Pětadvacetiletý pilot by se rád stal druhým ruským pilotem v královně motorsportu, k získání kýženého angažmá mu ovšem zatím chybí finance.

Vitalij Petrov je ve formuli 1 již třetím rokem. Před startem sezony 2012 se zdálo, že měl na kahánku, ovšem nakonec se objevilo několik sponzorů (mezi nimiž figuruje i petrochemický gigant SIBUR), kteří mu pomohli ukončit kariéru Jarna Trulliho a získat sedačku u Caterhamu. Jeho krajan Michail Alešin zatím takové štěstí nemá. Věří ale, že se jeho pozice v dohledné době změní.

"Nechci to vzdávat. Je mi teprve pětadvacet, což je na formuli 1 výborný věk. Ještě není pozdě. Zkušenosti, které se mi podařilo nasbírat, by mi mohly pomoci. Je milé, když vás podporují ruské společnosti, vaši krajané. Měli bychom si pomáhat. Mnoho let hrdě závodím pod ruskou vlajkou," řekl Alešin.

Rodák z Moskvy si také uvědomuje, že Petrovovi kariéru usnadnil jeho zámožný otec. Alešin takové privilegium nemá.

"Je výhoda pocházet z rodiny, která vám může zajistit místo ve formuli 1. Pokud to štěstí nemáte, je hledání sponzorů bojem, který provází celou vaši kariéru," prozradil Alešin v rozhovoru pro RIA Novosti.

Mezi největší Alešinovy závodnické úspěchy patří třetí místo ve formuli 2 v sezoně 2009 (tehdy jako pilot juniorky Red Bullu) a především pak titul ve Světové sérii Renault (tým Carlin Motorsport) z následujícího roku, kdy porazil současného jezdce Toro Rosso Daniela Ricciarda.

Ve voze formule 1 se Alešin svezl již téměř před dvěma lety, a to v testu mladých jezdců v Abú Zabí. Příležitost dostal od stáje Renault.

Doporučujeme

Články odjinud