Michael: Začátek sezóny odložený o dva týdny znamená obrovský rozdíl

Michael: Začátek sezóny odložený o dva týdny znamená obrovský rozdíl

Odložení GP Bahrajnu přináší podle Williamsu menší revoluci v plánování týmů formule 1. Dva týdny navíc jsou v královně motorsportu něco mimořádného.

"Máme díky tomu víc času věci doladit a dát dohromady lepší komplet," řekl technický ředitel Williamsu Sam Michael pro Reuters. "Samozřejmě, do prvního závodu bychom v každém případě nastoupili a odvedli maximum, ale v prvním závodě jste vždy trochu rozházení... Mít dva týdny navíc znamená ve formuli 1 obrovský rozdíl, protože je to dlouhá doba."

"V tuto chvíli to působí až neskutečně, protože ve formuli 1 je vše řízeno termíny, které se neposouvají. A když se najednou jeden z nich posune o dva týdny, je to něco velkého."

Podle Michaela se 14 dní ve F1 rovná třem měsícům vývoje silničního vozu nebo šesti měsícům v konstrukci letadla. "Dva týdny jsou ve formuli 1 věčnost," vysvětloval. "Pár dnů z toho využijeme na doladění detailů a pak budeme pokračovat ve vývoji, abychom ho zrychlili, když teď máme víc zdrojů."

Plán vývoje se kvůli Bahrajnu lehce pozmění. Williams chtěl pro Šakir vyrobit jisté díly pro lepší chlazení, ale v Austrálii tak vysoké teploty nejsou, takže mu bude stačit je připravit pro Malajsii, což byl původně až třetí závod v kalendáři.

"Balík úprav pro první závod vyzkoušíme jako celek během testů v Barceloně," prozradil technický ředitel Williamsu. "Mezi Barcelonou a Melbourne auto znovu upravíme, protože jsme v aerodynamickém tunelu přišli na věci, které bychom rádi změnili."

Doporučujeme

Články odjinud