Michael věří Hamiltonovi, že odchází kvůli nové výzvě

Michael věří Hamiltonovi, že odchází kvůli nové výzvě

Zatímco šéf McLarenu Martin Whitmarsh si dodnes není jistý důvody odchodu Lewise Hamiltona, sportovní ředitel Sam Michael věří touze po změně.

Whitmarsh několikrát spekuloval, proč se Hamilton rozhodl opustit jeho tým, dokonce naznačil, že to mohlo být kvůli penězům. Šéf skupiny McLaren Ron Dennis pak vidí hlavní příčinu v menším množství marketingových povinností.

Na druhé straně Michael akceptoval vysvětlení, které poskytl sám Hamilton. "Myslím, že celý tým vychází dobře s Lewisem, platí to pořád," řekl v rozhovoru s Jamesem Allenem. "Je to skvělý člověk. Je to fantastický závodní jezdec, dost možná nejrychlejší jezdec současného roštu, co se týče čistého talentu."

"Lewis byl s McLarenem spojený 17 let, pod smlouvou je více než 13 let. To je dlouhá doba na jednom místě a já myslím, že o tom to celé je. Není v tom nic jiného než skutečnost, že chce změnu, růst a dělat v životě jiné věci. To je pro něj důležité, i když vystoupí z vítězného vozu."

"Chce podstoupit výzvu vyvinout jiný tým a posunout ho nahoru, tým, který teď závody nevyhrává, to chce udělat."

Vzhledem k Hamiltonovým kvalitám nemůže mít Woking z jeho odchodu radost. "Samozřejmě je to pro McLaren ztráta," potvrdil Michael. "Ale je to stejné jako s odchodem kohokoliv jiného, i když je to jezdec, z McLarenu už dřív odešla velká a známá jezdecká jména, a neztrácíte čas neustálým myšlením na to. Rychle jdete dál, protože formule 1 je o řízení změn."

Hamiltonovo místo zaujme Sergio Pérez a Michael je přesvědčený, že si McLaren vybral dobře. Zapůsobil zejména ve třech závodech. "Jeho jízda v Malajsii, pak znovu v Montrealu, ale také v Monze. Jak prošel polem v Monze, ještě pár kol a bojoval by s Lewisem o vítězství. Jak závodí s mistry světa, to je prostě fantastické."

Doporučujeme

Články odjinud